Mi lehet a baj?

2 hónapos menstruáció kimaradás után a nőgyógyász Norcolutot írt fel a megvonásos vérzésre, majd a 3. napon laborban hormonvizsgálatot csináltak, minden eredményem rendben van kivéve az anti TPO-t ami 1300 IU/ml (0-60 helyett) . Így endokrinológiára küldtek. Ott ezt a véleményt kaptam: A chr. thyreoditis dg.-a felállítható, de terápiás konzekvenciája egyelőre nincs, mert hormonális dysfunctio nem igazolható. A TSH értékem: 4, 149 (0, 55-4, 78) . A férjemmel babát szeretnénk (tavaly volt egy méhen kívüli) . A kérdésem az lenne hogy valóban nem kellene gyógyszert szednem a pajzsmirigyemre? Ezzel a TSH értékkel sikerülhet teherbe esnem? Okozhatja a pajzsmirigyem a vérzéskimaradást? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzésrendellenesség témában

Kedves Kérdező! Ha kimarad a vérzés, az nem megvonásos. Nem írta, hogy a Norcolut szedés meghozta-e a vérzést és hány nap múlva? A krónikus pajzsmirigy gyulladás ilyen szinten nem befolyásolja a ciklust. Ha volt hormonális szint mérővérvétel, jó lett volna a nőgyógyászati hormonhibát is felmérni a petefészek és serkentő hormonokkal. Ha ismétlődik a ciklus pontatlanság, erre babaváráshoz meg kell csináltatni az esetleges serkentő tennivalók és a mielőbbi terhesség érdekében. A tüszőérés hiányából kialakuló vérzésrendellenességet és az ovulációt gyógyszeresen egyszerű helyrehozni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. június 03., 10:53; Megválaszolva: 2016. június 03., 11:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
változókor?
Tisztelt Doktor Úr! SLE-es, Imuránt szedő, miómás, 49 éves nő vagyok. Soha eddig nem tapasztalt barnás folyásom van a rendes menszeszem után is...
Menstruáció
Tisztelt Doktor Úr! 20 éves lány vagyok, gyógyszert nem szedek, nemi életet május közepétől nem élek. (májusban elég sokat stresszeltem...
Alig menstruálok, mi lehet a baj?
Tisztelt Doktor Úr! 17 éves vagyok. 12 éves korom óta menstruálok, és mindig is rendszertelen volt. Az utóbbi 2-3 évben azonban "rosszabb" lett a...
Menstruáció után
Üdvözlöm. Nekem olyan problémám van hogy deceaber 27től január 2.áig meg volt a menszeszem és január 13.án elkeztem kicsit vérezni és szép lassan...
menstruásció késése
Derzsi Diána avygok, avval a kérdéssel fogrdulok önhöz, hogy 13 napot késett a menstruációm, dec 22 én kellet volna megjönnie, tegnap azaz jan 4 én...