sárgatest elégtelenség

Kedves Dr. Kiss György! A férjemmel nagyon szeretnénk gyereket. Már évek óta a menstruációm előtt több napig (7-10) pecsételő vérzést, barnázást tapasztaltam. Az utóbbi 3 hónapban már a ciklus 16. napjától elkezdődött ez a pecsételés, amely elhúzódik a menstruációig, majd bekövetkezik a rendes menses. A ciklus alatt néhány nap van, amikor nincs vérzésem. Ez nagyon megkeseríti a mindennapjaimat, egyrészt testileg, másrészt lelkileg. Ez már így marad nálam? Ha kapok rá gyógyszert lehetek terhes? Még nem hallottam és nem olvastam ilyen esetről, amikor szinte 3 hétig van vérzése valakinek egy ciklusban! Kérem, adjon tanácsot, mit tehetek, van-e valamilyen kezelés? Nagyon szeretnék saját gyermeket! Köszönöm válaszát!

Dr. Kiss György válasza sárgatest elégtelenség témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm bizalmát és kérem, mielőbb tisztázzák a rendetlen vérzés hátterét

/ hormonmeghatározás vérből, a ciklus 3., 11, 21 napján, hüvelyi ultrahang vizsgálat végzése a méh és méhnyálkahártya, valamint a petefészkek állapota miatt /, ezeket tisztázva, illetve ha szükséges, akkor gyógyszeres kezeléssel természetesen bekövetkezhet a várt fogantatás.

Ne essen kétségbe, legyen önbizalma és a siker érdekében mielőbb kezdje el a kivizsgálást.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: az ilyen jellegü vérzés valóban utalhat sárgatest alulmüködésre is, de ezt

hormonmeghatározás nélkül nem szabad elfogadni.

Kérdés: 2016. április 17., 17:32; Megválaszolva: 2016. április 17., 23:04

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...