HPV után mire számíthatok?

Kedves doktorúr! 1 éve kezdődően p3 lett a citologiai leletem 3 honap ismétlés p2 majd 3 honap mulva ujra p3 hpv virus 33 tipusa majd ujabb p3 citologia után kacskimetszés, szövettanom cin2 ez már magában aggasztó rákot megelőző állapot jelző. 6 hetes kontrol után hpv leletem szerencsére negatív viszont továbbra is p3 a citologiai leletem. szeretnék egy őszinte véleményt kapni mi lehet az oka ennek? mit tudok tenni ellene hogy javuljon? mire számíthatok? Előre is köszönöm válaszát!

† Dr. Szalóczy Péter válasza Ismételt HPV fertőzés témában

Kedves Kérdező! Az ön életkorában még ne féljen a HPV vírustól, mely az esetek felében idővel spontán is elmúlik. Az ifjúság keneteiben 20-30 százalékban megjelenik valamelyik vírustörzs. Eddig minden megtörtént a szakma helyes szabályai szerint, aminek történnie kellet. A jövőben 3 havonta kenetismétlés kéne, és ha a P3 vagy az atypia makacsul újra megjelenik, előzetes vírus tipizálás után, ha továbbra is magas kockázatú törzs, meg kell ismételni a méhszáj műtétet, hogy végre vírusmentes rend legyen. A probléma megoldható, ne legyenek felesleges félelmei.Szüljön mielőbb, ha még eddig nem tette.

Kérdés: 2016. április 08., 15:26; Megválaszolva: 2016. április 08., 19:08

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...