Petefészekciszta

Üdvözlöm! Az én esetem a következő: 2015.szeptemberben megműtöttek egy 87mm-es petefészekcisztával. A szövettan eredménye a következő volt: Kevert cystadenoma atypia vagy malignitás jelei nélkül. 2016. február 16-án voltam nőgyógyászomnál kontrollon, amikor is, megint cisztát talált a bal oldali petefészkemben egy 47x57mm-es cisztát. Ez a diagnózis áll a leletemen: Norm. uterus. Nyh.: 7mm, Jobb ov.: 32x29mm, benne 17mm-es f., bal ov.-ban: 47x57mm-es, homogén bennékű, 3mm falvastagságú cysta. Kaptam Norcolutot, melyet 10 napig kellett szednem napi 1X1-et (ciklus 16.napjától a 26.-ig) .Voltam CA 125 vizsgálaton is melynek eredménye: 23 lett. Még mielőtt a Norcolutot szedni kezdtem, elkezdem a varga gyógygombák használatát (ekkor volt kisebb barna folyásom) . 2016. 03.21-én voltam orvosomnál (ciklusom 19.napján) újra, ugyanúgy a bal oldalon egy kisebb cisztát talált (43x53mm) . Ekkor ez volt a pontos diagnózis: norm. uterus, nyh: 11mm jobb ov.: 35x28mm Bal ov.-ban: 43x53mm-es homogén, sűrű bennékű, 3mmes falvastagságú képlet. Az orvosom mindenképpen újra műteni szeretne, amikor is a bal petefészkem egy részét is eltávolítaná.Panaszaim nincsenek. A kérdésem az lenne hogy tényleg szükséges a műtét elvégzése? Válaszát előre is köszönöm

† Dr. Szalóczy Péter válasza ismétlődő ciszta témában

Kedves Kérdező! Válaszom ezek szerint nem érkezett meg Önhöz. Megismétlem: Sajnos meg kéne ismét operálni, feltételezem, hogy először is laparoszkópos technikával operálták. A műtét természetesen a legkonzervatívabb módon zajlana a petefészek állomány nagyobb részének lehetőségek szerinti megtartásával.Egy közel 5 centis sűrű tartalmú ciszta nem maradhat bent.

Kérdés: 2016. március 22., 11:25 ;Megválaszolva: 2016. március 24., 18:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...