Ellenanyag szűrés pozitív!

Kedves Doktor úr! A rh negatív a vércsoportom, az első gyermekemnél nem volt gond, utánna 2vetélésem is volt most a 28.héten vagyok, az első vérvételnél is pozitív volt az ellenanyagszűrés ekkor senki nem foglalkozott ezzel, most ismét azota 2hétre rá ujjabb vérvételt kértek az is pozitív! A következők vannak a leletemen; ellenanyagszűrés: pozitìv Egyébb vörösvérsejt antigének: C-E-c+e+K- Vörösvérsejt ellenes antigének: anti-D Azonosított antitestek titere: anti-D titer 1: 2 Megjegyzés: a terhesnél azonosított anti-d alloantitest IgG (IgG1 és IgG3 alosztály) osztályhoz tartozik! Az ultrahangon minden rendben volt eddig és szoros uh monitorozást javasolnak valamint 2hét mulva kontroll vérvételt megimt! Jelent ez valami nagyobb veszélyt a babára? Mire számithatok? Rengeteg rémhírt olvastam erről! Agykárosodás stb! Mit jelentenek ezek az adatok? Előre is köszönöm válaszát! Szilvi

Dr. Kiss György válasza Éllenanyagszürés positiv !!! témában

Tisztelt Hölgyem!

Rh negativ vércsoport esetén minden szülészeti esemény után 72 órán belül anti D immunglobulin védőinjectiót kell adni, ezzel lehet biztositani, hogy a következő terhesség ellen az anyai szervezet nem termel ellenanyagot és nem károsodik a magzat. Önnél-nem emliti- de feltételezem, hogy megtörtént a szülés és vetélések utáni injectió adása.!?

Jelenleg az a helyzet, hogy a vizsgálat talált ugyan ellenanyagot, de ha a lepény jól müködik. akkor nem kell attól tartani, hogy az ellenanyagtiter emelkedni fog, illetve valóban szoros szakorvosi és UH ellenőrzést kell csinálni, igy, ha a 35-36-ik hétig nem történik titeremelkedés, akkor a baba érdekében még a szülés terminálása sem kizárt.

Kérem igyekezzen megnyugodni és nagyon szorosan együttmüködni kezelőorvosával-

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. március 01., 20:31 ;Megválaszolva: 2016. március 01., 21:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...