Petefészek ciszta és baba tervezés

Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó kérdést én tettem fel Önnek, köszönöm szépen a válaszát! Azóta visszamentem ismét a nőgyógyászomhoz és azt mondta, lehet nem is ciszta, hanem a petevezetékem van megnagyobbodva, benne folyadékkal. Nem merem addig bevállalni a műtétet, amíg nem tudom mit fognak eltávolítani. Évek óta nem változott a cisztának nevetett képlet nagysága, és semmi panaszom nem volt, a pár hónappal ezelőtti néhány napig tartó derékfájásig, azóta marad el kéthavonta a mensesem, így én nem vagyok benne biztos, hogy az a ciszta okozza a problémámat, azért gondoltam az MR-re. Azt szeretném kérdezni, hogy azon érdemes akkor részt venni, amikor éppen a panaszos hónapban vagyok vagy lényegtelen mikor megyek? Nem sokára kisbabát szeretnék, ezért nagyon kétségbe vagyok esve, és mindenféle vizsgálatra hajlandó vagyok elmenni, hogy kiderüljön mi a baj, ha eszébe jut még valami, kérem írja meg, és ne haragudjon, hogy megint én zavartam! Üdvözlettel: Éva

† Dr. Szalóczy Péter válasza ciszta diagnózisa témában

Kedves Éva! Az MR sem önre, sem a leendő bármikor babára nem káros. Nem valószínű a petevezető feltételezés, az nagyon görcsölne, mert gyulladásos eredete lenne. Már csak a gyors tisztánlátás kedvéért, ha kap beutalót, végezzék el. Nehogy fizetős magánbeteg alapon, mert annyit nem érne meg. Írjon bármikor!

Kérdés: 2016. február 23., 16:04 ;Megválaszolva: 2016. február 24., 19:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...