Fogamzásgátló-menstruáció

Jó napot Doktor Úr! Alig több, mint három hónapja szedek fogamzásgátlót, Zoely-vel kezdtem, de három hónap után áttértem az Altforalle-re, mert elvileg a Zoley-t kivonták a forgalomból. Mindig rendszeresen szedem, de most (a levél második hetén) kimaradt egy, illetve 13, 5 óra késéssel pótoltam, és ugyan azon a napon szokás szerint este kilenckor is bevettem a következőt. Közben megjött a menstruációm, aminek egyébként még két hét múlva kellene. Ez nagy probléma? Szedjem tovább rendesen a gyógyszert, csak a gyógyszer helytelen szedése zavarta meg a ciklusomat? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Kiss György válasza fogamzásgátló-menstruáció témában

Tisztelt Hölgyem! Nagyon helyesen tette, ,hogy a hiányzó gyógyszert pótolta és főleg azt, ,hogy továbbra is szedi a tablettát. A fogamzásgátlókkal mesterséges hormonszint jön létre a vérben, ,ami felfüggeszti a petefészkekben a petesejt érését. Igyekeznek ezt a lehető legalacsonyabb, ,de még hatásos hormonbevitellel elérni, igy érthető, ,hogy ha 1 -2 tabletta kimarad, csökken a vér hormonszintje, a méhnyálkahártya azonnnal leválik és vérzés jelentkezhet. Ez történt Önnél is az előzőkben. Még egy tanács a jövőre nézve: a megkezdett levelet végig kell szedni, mert a gyógyszer önkényes abbahagyása csak ronthat a helyzeten. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. február 22.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio