Mi van a hüvelyemben?

Üdvözlöm. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 2 napja enyhe égő, vagy viszkető érzést éreztem a hüvelyemben, de nem olyat mint hüvelygombakor, nem folyamatosan csak ha oda figyelek rá akkor érzem. A biztonság kedvéért 2 alkalommal használtam betadin kúpot. Ma felnyúltam a hüvelyembe és az ujjamon fehér darabkák maradtak, de nem olyan mint amikor túrós a váladék, szaga sincs és a színe sem másabb, nincs bő folyásom sem. A kezemen maradt darabkák a hámló bőrre emlékeztetnek. Nem nyúlós, nem mócsing szerű, vékony. Többször is felnyúltam és mindig ilyen lett az ujjam. Symicia fogamzásgátlót szedek, az első levél felénél tartok. Az elmúlt fél évben elég sok hüvelyi problémám volt, különböző fertőzések, gomba, húgyúti fertőzés is. De végül kiderült, hogy elképzelhető, hogy egy ideje már nem is hüvelyi fertőzés állt a tünetek hátterében amikor pl. alhasi fájdalmam volt. Sok féle kúpot, hüvelykrémet használtam. Rendszeres nemi életet élek, legtöbbször bármilyen tünetem van néhány nappal közösülés után jelentkezik. A párom is volt már többször orvosnál, nem találtak nála semmit, én is el elmúlt időszakban havonta voltam. Mikor óvszert használtunk is mindig előjött valami, most pedig óvszer nélkül voltunk együtt és mégis tapasztalom ezt a hüvelyemben. Ön szerint ez a furcsa hüvelyi "hámlás" mitől lehet? Lehetséges a fogamzásgátlótól? Használjak valamilyen kúpot canestent például? Válaszát köszönöm.

Dr. Kiss György válasza Mi van a hüvelyemben? témában

Tisztelt Hölgyem!

A kérdés tisztázására cytológia, HPV, Hüvelykenet és STD kivizsgálás javasolt. Az STD kivizsgálás a férjnek is ajánlott.

Kérem, a fogamzásgátlót ne hagyja abba, de a panaszok miatt nem árt a gumi óvszer használata ezekben az időkben, illetve a kivizsgálás alatt.

Javaslom, használjon probiotikumokat / hüvelykrém, tabletta /mert igy elősegitheti, hogy a hüvelyi egyensuly helyreálljon. A hüvelyhám - többrétegü elnemszarusodó laphám a szerkezete és nem hámlik, amit lát és érez az a hüvelyváladék.

A bővebb váladék eredetét tisztázni kell, egyénileg lehet próbálkozni, de szakorvos véleménye és helyes therápiás terv kiddolgozása vezethetne eredményre, mert levele alapján ugy vélem régebb őta fennálló problémáról leht szó!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. február 03., 23:38 ;Megválaszolva: 2016. február 04., 09:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...