Lidokain terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 8 hetes terhes nő vagyok. A bal szememen a szemhéj alatt úgynevezett "árpa" nőtt, ami betokosodott. A szemészeten azt mondták, ha a krém nem segít, akkor ki kell metszeni, ami lidokainos érzéstelenítéssel történik. Azt olvastam, hogy ez kockázatos a babára nézve, mert a lidokain átjut a méhlepényen. Kérem mondja el véleményét! Várom válaszát! Gere Marianna

Dr. Kiss György válasza Lidokain terhesség alatt témában

Tisztelt Hölgyem!

Fiatal terhességnél valóban meggondolandó a Lidocain használata, mert 8 hetes korban még csak kezd kialakulni a méhlepény. igy még veszélyesebb. Ha a szemelváltozás "betokosodott" és környezetében gyulladásos elváltozás nincs, akkor a 12-13.ig hétig várni kellene, a lepény a 16. hétre alakulhat ki teljesen.

Természetesen, ha akut gyulladás van, akkor az Ön érdekében el kell végezni a beavatkozást. A szemész véleménye perdöntő lehet!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. február 03., 07:46 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 16:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...