Mire utalhat a csikló melletti gyulladás?

Doktor Úr! 17 éves vagyok, még semmilyen szexuális kapcsolatom sem volt, most mégis megijedtem, hogy valamilyen nemi betegségem van. Közvetlen a csiklóm melett kb fél éve megjelent egy vörös, duzzadt pont. Nem váladékozott. Leginkább egy apró gyulladásra emlékeztetett. Néhánz napon belül elmúlt, mind a pont, mind a kissé kellemetlen, fájó érzés ami az érintésével járt. (Nem volt elviselhetetlenül fajdalmas) . Azóta voltam orvosnál is, akinek elmondtam mi történt, de nem tudott semmit mondani, valamit akkor már nem látott semmi rendellenességet. Ez a gyulladásra emlékeztetö pötty most megint megjelent pontosan ugyan azon a helyen. (Mintha egy azonos pötty gyulladt volna be.) Most sem valadékozik, csupán kicsit érzékeny. A folyásom mindig is elég sok volt és fehéres szín, neha kissé turós állagú. Egyéb panaszom nincsen, máshol nem jelent meg egyetlen folt sem, nincsen égetö sem fiszketö érzésem. Egy egszerü gyulladás tünetei ezek vagy lehet valami súlyos a háttérben? Miért mindig azonos helyen van az apró, pici gyulladás? Lehet esetleg herpesz vagz egyéb nemi betegség?

† Dr. Szalóczy Péter válasza piros duzzanat témában

Kedves Kérdező! Ez valami egyszerű olyasmi apró gyulladás, ami az ott lévő számos kis mirigy egyikének ármeneti, banális gyulladása lehet. Olyasmi, mint a mitesszeres pattanások a homlokon, vagy az arcon. Az ugyanott ismétlődő megjelenés valóban a herpeszre lenne jellemző, de az főleg a kisajak környékén nagyon fájna, gyógyulása hólyag majd fekély fázisán át 8-10 napig elhúzódna igen kellemetlenül. Ezért e kis képletet ha van kéznél bármely antibiotikum kenőcs vagy krém, vékonyan kenj be reggel és este amíg tart., De e nélkül is meggyógyul, mint korábban. Nincs jelentősége.

† Dr. Szalóczy Péter
† Dr. Szalóczy Péter Nőgyógyász
Megválaszolva: 2016. február 04.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio