Gyöngyszerű érzés a mellben

Kedves Doktor Úr! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, pár napja vettem észre egy kis hosszanti bőr behúzódást a mellben. Először arra gondoltam, hogy mivel a mellem teltebb, emiatt megnyomódott a melltartó varrásától. Ma azt vettem észre a tükörben, ha felemelem a kezem, ez a behúzódás kb. 10 cm hosszú a mellbimbótól felfelé. Megtapogatva azt érzem, hogy a behúzódás mentén (és csak ott), mintha egy ínre (?) tapadva nagyon apró göböcskék lennének, amit leginkább egy gyöngysorhoz tudok hasonlítani. A másik mellemben semmi ilyet nem tapasztaltam. 8 hónappal ezelőtt voltam mammográfián, mivel a mellem olyan mirigyes, hogy az orvos jobbnak látta, ha a tapintásos vizsgálaton túl oda is elmegyek. Az eredményt sajnos nem kaptam meg, talán visszaküldték a leletet a beküldő orvosnak. Jövő csütörtökön tudok csak a nőgyógyászhoz menni, de nagyon aggódok. Ön tapasztalt már ilyesmi elváltozást? Még annyival kiegészíteném, hogy elég nagy mellem van, ami most még teltebb és nehezebb, mint a normál helyzetben. Köszönöm válaszát! Nóra

Dr. Kiss György válasza Gyöngyszerü érzés a melllben témában

Tisztelt Hölgyem! A női mell alapvetően a kötőszöveti állományba ágyazottan helyetfoglaló tejcsatornákból áll és a tejcsatornák a legérzékenyebbek a hormonális változásokra. Valószinü, ,hogy egyik megduzzadt csatornát tapintja végig és nem gondolnék rosszra. Ultrahang végzése egyáltalán nem káros és kérem, mielőbb végeztessen, ,hogy megnyugodjon. A mammographia leletét a biztonság kedvéért azért kérje el, már az előzetes információ kedvéért is! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 30.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio