Fogamzásgátló után babatervezés

Tisztelt Doktor Úr! Most hagyom abba a Symicia fogamzásgátlót, amit 4 hónapig szedtem, előtte 4 hónapig rendszertelen volt a ciklusom, és előtte Cerazette-t szedtem szoptatás alatt. Szeretnénk kistestvért, el is mentem egy általános vizsgálatra, az orvosom 2-3 ciklus megvárását javasolta. Ebbe már beleszámít a fogamzásgátló abbahagyás utáni is? Illetve miért ilyen eltérő a nőgyógyászok álláspontja ebben a témában, valaki javasolja a szünetet és van aki nem? Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza tabletta utáni terhesség témában

Kedves Kérdező! A korszerű fogamzásgátló tabletták 24 óra alatt kiürülnek a szervezetből, ezért kell naponta úja beszedni ezeket. Nem kell kitisztulásra várni, a családtervezésnek is az a menete és értelme, hogy az abbahagyás után 1-2 ciklus felpezsdültebb, könnyebb is teherbe esni. Ezt a tényt a lombik programban is kihasználjuk, 3 hónap tabletta után stop, és az első ciklusban 2-3 tüsző is leszívható a fentiek miatt lombikos megtermékenyítésre. Hajrá, gyerünk a babával!

Kérdés: 2016. január 30., 01:07; Megválaszolva: 2016. január 31., 15:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...