Fogamzásgátló

Jó napot Doktor Úr! Jövő hónaptól szeretnék fogamzásgátló tablettát váltani (jelenleg Novynettet szedek) . Az orvosom azt mondta, hogy felírja az új fogamzásgátlót (még nem tudom mi lessz az) és ahogy az utolsó szemet bevettem a régiből másnap folytassa (kezdjem meg) az újjat.Ez igy rendben van? Sok helyen azt olvastam, hogy a 7 napos szünet végén az új gyógyszerrel kezdjünk.Nem baj, hogy nem lessz szünet? Egyben egy másik ehez kapcsolodó kérdésem: Hogyha a régi gyógyszeremnél az utolsó két hónap között nem hagyok szünetet, akkor hogy alakulna az új gyógyszer kezdése? Köszönettel, E.

Dr. Szalóczy Péter válasza talbletta szedés váltás témában

Kedves Kérdező! Ha a Novínette panaszmentes hosszabb szedés volt, miért váltana másikra? Ha a leváltott gyógyszer 21 szemes volt, várja meg az egy hét szünetet az újjal kezdéssel. Ha 28 szemes volt, akkor legyen a váltás folyamatos szedés. Normál szedés ritmusán ne legyen szünet kihagyás, de bármikor, közbejövő programok, utazás stb esetén 4-5 szemmel toldhatja vagy rövidítheti a szedésidőt, így 8-10 nappal szabályozhatja a menzesz érkezését.

Kérdés: 2016. január 27., 20:12; Megválaszolva: 2016. január 28., 10:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus