CT lelet értelmezése

Szép jó napot! Kérem szíves szakértelmét a következő diagnosztika elemzésében. Mivel elég nehéz munkából hiányoznom, ezért nem szeretnék minden kis apró dolog miatt orvoshoz rohanni, CT vizsgálatom eredményén a következő olvasható. " Az uterus nem nagyobb, benne a corpus cerix határon jobb oldalon kB 1 cm- es hypodens képlet van. Az ovariumok régiója szabad. Valamint lenne még egy kérdésem, bár nem az Ön szakterülete, de orvosként mégis biztos vagyok benne, hogy többet fog tudni mondani, mint én tudok. A pajzsmirigy isthmusa kissé megnagyobbodott. Kérném segítségét ezek értelmezésében, hogy minél hamarabb menjek orvoshoz, vagy ezek olyan elváltozások, amik nem igényelnek sürgős kivizsgálást. Előre is köszönöm szépen a segítséget! Üdvözlettel

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

CT lelet: A méh nem nagyobb, a méhtest és méhnyak határon 1cm-es nem sűrű képlet. A petefészkek normálisak.E lelet alapján a hypodens képlet tisztázása céljából nőgyógyászati szakvizsgálat, ultrahang vizsgálat látszik célszerűnek.

A pajzsmirigy szűkületén leírt megnagyobbodás miatt hormon vizsgálat javasolt.Ez határozza meg van-e valami teendő vele.

Kérdés: 2016. január 20., 20:00 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 22:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon...