Mestruációs zavarok

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy december 31-én helyeztek fel Levosert nevű hormonos spirált. Nem volt semmi gond a felhelyezésnél és utána sem, most pedig barnás váladékozás jelentkezett. Azt mondták valószínű. hogy peteérési gondjaim lehetnek. Lehet, hogy már nincs is peteérésem és beléptem a korai menopauzába, vagy a spirál okoz ilyen gondokat? Válaszát megköszönve! Tímea

Dr. Kiss György válasza menstruációs zavarok témában

Tisztelt Hölgyem!

Inkább arról lehet szó, hogy szervezete most kezd hozzászokni a spirál okozta hormonváltozáshoz és a méhnyálkahártya sem kivétel.

Hormontartalmu spirálok esetében az első 1-2 hónapban előfordulhat, későbbiekben pedig a nyálkahártya elvékonyodása miatt a menstruűció elmaradása is lehetséges és ez nem tévesztendő ossze a menopausával.Ne öregitse Magát!

Röviden: jó időben tetette fel a spirált és az észlelt tünet inkább ennek tudható be!

Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: hüvelyi UH vizsgálat során ellenőrizhető, hogy a spirál jó helyen van-e?

Kérdés: 2016. január 15., 14:50 ;Megválaszolva: 2016. január 15., 21:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavarok
Tisztelt Doktor Úr! Elejétől kezdve rendszertelenül menstruálok, kivéve, amikor fogamzásgátlót szedtem. 3 éve eltávolították a jobb...
Lyme kór és terhesség
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Két évvel ezelőtt Lyme kór fertőzésen estem át. Panaszom nem volt sem akkor, sem azóta, sem jelenleg. A diagnózist...
Premenstruációs szindróma
Jobb alhas/petefészek környéki...
Hetek óta múlni nem akaró fura szúró néha görcsös fájdalmat érzek a jobb alhasam környékén. Idén februárban volt egy nagyobb petefészek...
Nem értem...