Műtét után repülés

Tisztelt Doktor Úr! Egy nagy méhszájsebem van, amit meg fognak műteni. Az a gond, hogy a műtét után pár nappal el kell utaznom repülővel. Ez nem lesz probléma vagy tetessem át a műtét időpontját? Van valamilyen megkötés, hogy nem lehet x dolgot végezni a műtét után? Kérdésemre az orvosom csak annyit válaszolt, hogy emelni nem szabad. Ezen kívül van még más? Olyan jellegű a munkám, hogy elég sokat kell emelni. Ezt mennyi ideig nem javasolja? Abszolút nem szabad semmit vagy lehet könnyebb dolgokat? Köszönöm a segítségét!

Dr. Szalóczy Péter válasza méhszáj műtét előtti utazás témában

Kedves Kérdező! Az ön életkorában nagy hibája nem lehet a méhszájnak, amit ne lehetne elhalasztani. Ha néhány hét után hazajön, inkább halasztanék. Önnek műtét után lesz napokig egy sebváladéka véreskés-savós folyás. Az esetleges utóvérzés, ami 7-10 nappal az erekről lelökődő záró vérrögöcskék addigra elsorvadása miatt adódhat, kellemetlen helyzetbe hozná. Ezt a légnyomás különbség is befolyásolhatja. Nem kockáztat a halasztással, ha az utazás időpontja fix.

Kérdés: 2016. január 14., 13:35; Megválaszolva: 2016. január 14., 18:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus