Méhsövény

Jó napot! Mai nap egy nőgyógyászati vizsgálaton voltam ahol az orvos egy cisztát talált és azt mondta lát egy méhsövényt uterus subseptus és kicsit hátrahajló a méhem, ami számomra azért érdekes mert sokszor voltam vizsgálaton és soha nem mondták. Szerinte uterus miatt nehéz a teherbeesés szinte műtét nélkül nagyon minimális. Első terhességem 3.hónapra sikerült minden rendben volt végig.Ezért sem értem. Önnek mi véleménye erről ez a sövény mit nehezìt a terhesség létrejöttét vagy a megtartást. Szeretnék majd kistestvért de kicsit elszomorodtam emiatt. Illetve a cisztával mi a teendő most 29×24 es annyit mondott az orvos hogy ne sportoljak es várjak hogy kipukkanjon addig jobb oldalon nem is lesz peteérés. Köszönöm válaszát.

Dr. Kiss György válasza Méhsövény témában

Tisztelt Hölgyem!

A természet azért bőlcs, hogy felülirja az emberek véleményét.

Ezt azért irom, mert nincs jogom a leletet felülbirálni és orvosa helyesen mondta, hogy a kb. 30 mm-s petefészek cysták maguktól ki szoktak pukkadni és ebben kérem kövesse tanácsát.

Ha spontán terhesség és szülés is volt már, akkor a "sövényt" nem tudom hogyan értékelni. Kérem, éljen nyugodtan!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 13., 16:18; Megválaszolva: 2016. január 13., 17:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...