Gyakori alhasi fájdalom,

Tisztelt Doktor Úr! Ahogy a címből kiderül, viszonylag gyakori alhasi fájdalom miatt írok Önnek. Olyan érzés, mint a menstruációs görcsölés, főleg este érzem. Nagyjából három hete "felfáztam", Nolicin antibiotikumot kaptam a betegség kezelésére, már egy éven belül másodszor. Nőgyógyásznál 3 hónappal ezelőtt jártam utoljára, ő semmi különöset nem állapított meg, de akkor még ez a fájdalom nem jelentkezett. Egy másik furcsa tünet azonban volt: pecsételő vérzésem volt két menstruáció között, néha szexuális együttlét után is, de tényleg minimális mennyiség. Ezt megemlítettem az orvosomnak, de mivel azt mondta, nem látott méhszájsebet, így nem tudja, mitől van, normális. Nem tudom, lehet-e bármi összefüggés a tünetek között, ezért gondoltam, hogy kikérem a véleményét. Válaszát előre is köszönöm! Norina

Dr. Szalóczy Péter válasza Köztépidős vérezgetés témában

Kedves Norina! Középidős vérzés gyakori, van egyeseknél rendszeresen, másoknál néha. Akkorra leesik a tüszőhormon szintje ovulációkor, de még nincs sárgatest hormon elég és instabil lesz átmenetileg a méh nyálkahártya, szigetszerűen lelökődget.De a fájdalom tünet nem függ össze ezzel, és mindenképpen kíván egy hüvelyi ultrahangos vizsgálatot.Nem kéne hormonális fogamzásgátlót szedni? Lehet, hogy mind a két panaszt megszüntetné.

Kérdés: 2016. január 13., 00:01; Megválaszolva: 2016. január 13., 13:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus