Tátongó külső méhszáj

Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati szakrendelésen voltam, ahol "Tátongó külső méhszáj"-t állapított meg az orvos. Még sose szültem, nem volt se vetélésem, se abortuszom. Most tervezünk babát, eddig egy év sikertelenséggel. 2002-ben volt egy septum resectio-m. Emellett az orvos hátrahajló méhszájat talált, amiről eddig sosem beszéltek nekem, egyik eddigi orvos sem említette, pedig rendszeresen járok az éves rákszűrésre. Ciklusom, menstruációm normális. Szeretném megkérdezni, hogy ezek mit takarnak, illetve hogy mennyire befolyásolják a teherbeesési esélyeimet. Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Kiss György válasza Tátongó külső méhszáj témában

Tisztelt Hölgyem!

Hüvelyi ultrahang vizsgálattal lehetne a méhnyak valamint a külső és belső méhszáj, valamint az egész méh állapotára pontos választ adni.

A nyakcsatorna és a méhszájak állapota a későbbi terhességek kiviselése szemponjából rendkivül fontos.

1 év sikertelenség után már ajánlott szakemberhez fordulni!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 12., 16:48; Megválaszolva: 2016. január 13., 16:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...