PIII eredmény

Kedves Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni. Először is leirnám az előzményeket. 2015. december 18. án rákszűrésem voltam már akkor megállapitotta az orvos hogy hüvely heveny gyulladásom van arra irt CNS-kúpot (volt rendellenes folyásom amit jeleztem is az orvosnak) , majd kaptam értesitést hogy vissza kell mennem kontroll vizsgálatra, mert nem lett jó az eredményem. Ma 2016.01.12 napján visszamentem és ezt lett az eredmény: P.III. HPV, Atypusos s., LSIL-3. Diagnózis: Enyhe cervicalis dysplasia és a gyulladás továbbra is fenn áll. Az orvos felirt Fluomizint és vagylact-ot. Az asszisztens nő próbált picit nyugtatni mert eléggé megijedtem az eredmény miatt, ő azt mondta lehet csak a gyulladás okozta ezt az eredmény. Nem kell aggódjak. Márciusban kell visszamenjek egy újabb rákszűrésre. De ezen kivül az orvos nem mondott semmit.: (ott hirtelen én nem kérdeztem mert meg voltam riadva. De lennének kérdéseim. Van párom, ilyenkor mi a teendő, fogamzásgátlót szedek igy más védekezési eszközt pl: óvszert nem használunk. Ilyenkor a szexuális érintkezés nem javasolt? vagy mit tegyünk márciusig? Esetleg tőle kaphattam el bármit is (HPV-re gondolok itt legfőképp)? Várom mihamarabbi válaszát, eléggé meg vagyok ijedve, hogy akkor most hogyan tovább! Tisztelettel: H. Márti

Dr. Kiss György válasza Pill eredmény témában

Tisztelt Hölgyem!

A javasolt kezelést kérem csinálja meg, a márciusi ismételt cytológia a szakma szabályainak megfelelő.

Addig javaslom, hogy végeztessen HPV tipizálást / hüvelykenetből történik / és ha magas kockázatu HPC az eredmény, akkor lehetőség van a Cyntec Plus vizsgálatra is /szintén kenetből/. A Cyntec Plus vizsgálat arra ad választ, ha van magasrizikóju HPV, akkor az adott virus mutat-e invazivitást -igen vagy nem!

Tehát ezek a lehetőségek vannak, de nem irta, hogy mi okozta a hüvelygyulladást! Gomba v. bakterium?

Ezen időszak alatt javaslom a gumi óvszer következetes használatát és figyelemmel lenni arra is, hogy a HPV váladék utján terjed.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 12., 13:25; Megválaszolva: 2016. január 13., 15:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus