tüszők a petefészekben

Tisztelt DR Úr! Lányommal kapcsolatban szeretnék kérdezni! Inzulinrezisztencia, Pcos miatt Meforált szed egy éve. Most volt ultrahang vizsgálaton, de a tüszők megvannak Menzesze szabályos, de nagyon kevés. Lelet: az uterus afv-ben 8X4X4 cm endometrium: 4 mm Jobb ovárium 27X18mm Bal Ovárium 30X21mm Mindkét ováriumban több apró tüsző Mi erről az Ön véleménye? Az orvosa azt mondta nem kell törődni vele. Menstruáció előtt 3-4 nappal naponta egy, -2 csepp piros vér, majd utána kicsit több, kb. két napig, nagyon erős görcsökkel! Ha ott vannak a petefészekben a tüszők, akkor van peteérése? Lehet így terhes?

Dr. Kiss György válasza tüszők a petefészekben témában

Tisztelt Hölgyem!

Kedves leánya teljesen korrekt kezelést kap -mai tudásunk szerint, az ultrahang lelet pedig az állapotnak megfelelő.

A tüszők azért vannak ott, mert a peteérés különböző fokán megrekedtek és ez ábrázolódik ultrahangon.

Tekintettel arra, hogy az agyalapi mirigy FSH és LH hormon szintjében eltolódás jöhet létre ezért, valóban nem minden hónapban lehet peteérés és ez mutatkozhat meg a menstruáció változásaiban.

A PCO syndromát v. betegséget belgyógyászati elváltozásnak tartják, és a metabolikus X syndroma egyik tünete csak, tehát endkrinológust javasolnék inkább és folyamatos nyomonkövetést.

Az igy " karbantartott PCO " mellett fogantatás is lehetséges.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 12., 12:56; Megválaszolva: 2016. január 13., 15:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus