Menstruáció 2 év után

Jó napot kívánok! 47 éves nő vagyok, körülbelül két évvel ezelőtt volt meg utoljára a menstruációm, a változó kor tüneteiből csak a hőhullámokat tapasztaltam, de azt sem sűrűn. Négy hónappal ezelőtt voltam nőgyógyászati vizsgálaton, amikor is mindent teljesen rendben találtak. És most, két év után újból megjött (ugyanazokkal a tünetekkel, mint annak idején: mellfeszülés, enyhe hasi fájdalom, ezekből a jelekből mindig tudtam, hogy meg fog jönni) . Kérdésem az lenne, mennyire kell megijednem, ha négy hónapja a vizsgálatok mindent rendben találtak. Természetesen a menstruációm elmúltával megyek is nőgyógyászhoz, csak addig szeretnék egy kicsit informálódni. Válaszát előre is köszönöm: Edina

Dr. Szalóczy Péter válasza menopauzális vérzés témában

Kedves Edina! Ha vérzése nem tart túl hosszan nem túl erős, nem ismétlődik gyakran a jövőben, csak nagyjából rendes időben, és nem maszatol át hosszabb távot, akkor egyenlőre csak figyelje meg egy vérzésnaptárt vezetve.Ha erős, hosszas vagy gyakori lenne, menjen nőgyógyászhoz idővel hüvelyi ultrahangos vizsgálatra. Ilyen kisebb hormonális bepezsdülés előfordul korai menopauzában.

Kérdés: 2016. január 12., 10:19; Megválaszolva: 2016. január 13., 13:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
50-en túl
Tisztelt Doktor Úr! 5 éve küzdök változókori problémával. Rendszertelen, erős alhasi fájásokkal tarkított csúnya, darabos vérzésekekkel, ja és...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...