Norcolut gyógyszer alkalmazása

2015. novemberében a thrombocyta szám 5 db volt.Infuziós kezelést kaptam.. A kórházban nagyon erős volt a mensesem, vérzés csillapítására Exacyl gyógyszert szedtem.. A menstruációs ciklusomra a Norcolut gyógyszert írták fel.Január hóban nem is jött meg a menstruációm, csak 4nap mulva, mikor a gyógyszert abbahagytam (10 nap.) )A menstruáció szépen lezajlott, az orvos utasítására Exacyl szedtem. Most a trombocyta szám 84.000, laállították a Medrol szedését..Kérdésem: kell szednem a Norcolut gyógyszert ebben a hónapban is a ciklus idején?

Dr. Szalóczy Péter válasza Vérzéspontatlanság témában

Kedves Kérdező! A Norcolutot, ha kisebb vérvesztés érdekében adták, hosszabb távon úgy szedje, hogy minden ciklus első vérző napjától számolja ki a 16. napot és attól kezdve 10 napon át szedjen napi 1 szem Norcolutot. Minden utolsó tabletta után 3-4 nappal panaszmentes, nem erős vérzés kéne, hogy legyen. Két doboznyi, azaz négy ciklusnyi szedés után próbaképpen hagyja abba és figyelje meg, mi a különbség a szedéses korszakhoz képest. Bármikor újra kezdheti a gyógyszer szedést.

Kérdés: 2016. január 12., 09:26; Megválaszolva: 2016. január 13., 12:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhesség vagy sem?
Tisztelt Doktor Úr! Röviden leírnám a "problémámat". Szeptember közepén jelentkeztem a nőgyógyászomnál a szokásos éves ellenőrzésen. Mindent...
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger