magas prolaktin

Jónapot kivánok A 3. ciklus napi vérvételem eredménye a következő: Lh/fsh hányados 2, 69 tsh 1, 110 mlU/l prolaktin 1728 ref.tart. 102-496 fsh 5, 4u/l lh 14, 4u/l ösztradiol 24, 2pg/ml progesteron 2, 3nmol/l testosteron 1, 8 shbg 53, 6 szabad teszt. 0, 034 prl visszanyerés 74% Erre az eredményre kaptam Bromokriptin-richter nevű gyógyszert napi 2*1 3hónapon keresztül. első szemektől hánytam, úgy néz ki jobban vagyok de a fáradékonység fejfásás megmaradt. Kérjek ön szerint más gyógyszert vagy ezt is megszokja a szervezetem? Kérem írjon pár szót erről az hormoneredményről, nekem igen rossznak tűnik, de az orvosom szerint nem az. Elég erre a hormoneredményre a Bromocriptin nevű gyógyszer? válaszát köszönöm szépen

Dr. Szalóczy Péter válasza Magas prolactin szint témában

Kedves Kérdező! A Prolactin hormoneredménye valóban rossz. Ezt a hormont az agyalapi mirigy hátsó lebenye termeli, főleg a mell mirigyek számára. Alacsony szinten minden hölgyben naponta mérhető. A szoptatás számára szülést követően magasra szökik a szintje, ez indítja be a tejtermelést. Ha az agyalapi mirigy termelő sejtjei megszaporodnak, akkor ott nem terhesen egy adenómának nevezett, koponya röntgennel is látható képlet keletkezik, mely lassú növekedésével komolyabb hibákat, látászavart okozhat.Kötelező egy koponya röntgen és egy szemészeti látótér vizsgálat. Ha az elváltozás kicsi, gyógyszeresen jól karban tartható, esetleg visszafejleszthető, de a gyógyszer elegendőségére időnként vérvételes prolactin szint ellenőrzős szükséges. A hormon ellene dolgozik a petefészek hormonjainak, ezért vérzésrendellenességet, vérzés késést vagy hiányt okozhat.Ez a kezeléssel megszűnik és a teherbeesés lehetővé válik. A Bromockrptinnél nincs tökéletesebb gyógyszer, nem a tabletta, hanem az alacsonyabbra kényszeritett hormonszint jelent átmeneti kellemetlenséget.

Kérdés: 2016. január 10., 12:14; Megválaszolva: 2016. január 10., 14:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus