Fogamzásgátló abbahagyása utáni tünetek

Tisztelt Doktor Úr! 3 és fél évig szedtem fogamzásgátló tablettát, és 1 év 3 hónapja hagytam abba a szedését. (nem gyerekvállalás miatt, csak úgy gondoltam, pihentetem, kicsit ürüljön a szervezetemből...) Kb. 3 hónapja, tehát egy év után jelentek meg a tünetek, egy évig semmi bajom nem volt! Rendszeresen megjött, szép, tiszta volt a bőröm...örültem is, hogy nekem nem "kutyult be", hogy abbahagytam...de 3 hónapja, késik mindig, 1-2 hetet, amit még el is viselek, de nagyon csúnya, piros, pattanás szerű göbök jelennek meg az arcomon, vagyis inkább az állam, nyakam környékén! És semmilyen arctisztító nem segít! Kérdésem az lenne, hogy el fog e ez múlni? Az abbahagyás miatt van? Még most borította volna fel a hormonháztartásomat? És ha elmúlik, mennyi idő? Tudok e valamit tenni ellene? Nagyon zavaró..csúnya az arcom nagyon... Köszönöm előre is a segítségét! Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátló abbahagyási utáni tünetek témában

Tisztelt Hölgyem!

Hormontükör vizsgálatot javasolnék.

Ez, vérvételt jelent és a vérből meghatározni: FSH, LH, Prolactin, Oestradiol, Progesteron, Tesztoszteron hormonokat, melynek alapján választ lehetne kapni a bőrelváltozásokra is / ezekért többnyire a tesztoszteron a felelős /

Nem borult fel a hormonháztartás, csak változhatott és ezt kell kideriteni, hogy milyen mértékben!

Szénhidrát szegény, zsir és füszermentes diéta /következetes! / is sokat segithet.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 09., 13:38; Megválaszolva: 2016. január 09., 15:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?