Milyen intim mosakodószert használjak?

Üdvözlöm! Bakteriális hüvelyfertőzésre kezeltek klionnal több mint 1 hónapon keresztül. Nem akart sajnos elmúlni. A barátomat is kikezeltük, de amint elmúlt, és egyszer szeretkeztünk máris újból éreztem a tüneteket, pedig mellette lactofeelt is használok, hogy helyreállítsam a hüvelyem ph értékét. Mit tudnék tenni? Megint folyásom van, és viszketnek a szeméremajkaim, hüvelybejáratom. Már orvoshoz nem akarok vissza menni, használjak továbbra is a lactofeelt? Esetleg valami valami szájon át bevehető tabletta vény nélkül? Házi praktika? Továbbá milyen intim mosakodót használjak? Félek, hogy ez is probléma volt, szappant használok. Tisztelettel: Noémi

Dr. Kiss György válasza Milyen intim mosakodószert használjak? témában

Tisztelt Hölgyem!

A Klion kura antibiotikus eljárás, melyet valóban jó ha rehabilitációs jelleggel lactofeel használata követ és a hüvelyi pH helyreállitása a cél. Tehát későbbiekben is, a hüvelyi tejsav bakterium flórát / Lactobacillusok/ kell segiteni-erre bármelyik probiotikum jó, ami tejsavat tartalmaz./ Lokális kezelés mellett a szájon át történő gyógyszerek használata is lehet. /

A DM-ben recept nélkül lehet kapni őket és érdemes " életvitel szerüen " hetente 1-2 alkalommal használni rendszeresen, ha van panasz, ha nincs akkkor is.Rosszat nem tesz vele.

A vissszatérő, aktussal összefüggö panaszok miatt viszont az STD-t okozó coccusok/ Chlamydia, Ureaplasma, Micoplasma, Atopóbium, Gradnerella / meghatározás és kezelés vezethet eredményre.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. december 27., 21:29; Megválaszolva: 2015. december 28., 10:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...
Fájdalmas Tampon
Deflagyn mellékhatás