HPV fertőzés - tovább adható?

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni HPV-ve kapcsolatban. Nemrégiben megismerkedtem egy hölggyel aki tájékoztatott, hogy HPV fertőzése volt és ezzel műtötték is. Kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy műtét után van-e esély rá, hogy a fertőzést tovább adja vagy a rizikó tényezője ennek a műtét után minimálisra csökkent? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV fertőzés esélye témában

Kedves Kérdező! A HPV miatt végzett műtét célja, hogy eltávolítsák a méhszájról azt a kis részt, me4lyben a vírus található. Mivel napjainkig 120-nál több vírus törzs különíthető el, ezekből mindössze 10 úgynevezett magas kockázatú vírus, mely sokéves jelenlét esetén a méhszáj hámot rosszindulatú degenerálódás felé irányíthatja. Férfiakra ez ilyen veszélyt természetesen nem jelent, de terjeszteni tudják a vírust, melynek valamely törzse gyakran megtalálható a szűrési kentekben. A vírus fertőzöttség az esetek felében idővel spontán elmúlhat.Önre nem jelent veszélyt jobban, mint bárkire, főleg megoperált partnere esetében.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. december 24., 15:44; Megválaszolva: 2015. december 25., 18:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lelet értékelés
Jónapot a nőgyógyászati citologiai letembeen ez áll köszönöm ha kifejti!
Petefészek-gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy 3 éve született a kislányom! 2 éve viszont rendszertelen a menstruációm, késik mindig... vagy kimarad...
Vizelesi problema
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! 2hete egyutt voltam a parommal , majd ra par napra eszrevettem hogy nem egyszeru a vizeleturites! Érzem hogy kell el is megyek...