HPV fertőzés - tovább adható?

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni HPV-ve kapcsolatban. Nemrégiben megismerkedtem egy hölggyel aki tájékoztatott, hogy HPV fertőzése volt és ezzel műtötték is. Kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy műtét után van-e esély rá, hogy a fertőzést tovább adja vagy a rizikó tényezője ennek a műtét után minimálisra csökkent? Válaszát előre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza HPV fertőzés esélye témában

Kedves Kérdező! A HPV miatt végzett műtét célja, hogy eltávolítsák a méhszájról azt a kis részt, me4lyben a vírus található. Mivel napjainkig 120-nál több vírus törzs különíthető el, ezekből mindössze 10 úgynevezett magas kockázatú vírus, mely sokéves jelenlét esetén a méhszáj hámot rosszindulatú degenerálódás felé irányíthatja. Férfiakra ez ilyen veszélyt természetesen nem jelent, de terjeszteni tudják a vírust, melynek valamely törzse gyakran megtalálható a szűrési kentekben. A vírus fertőzöttség az esetek felében idővel spontán elmúlhat.Önre nem jelent veszélyt jobban, mint bárkire, főleg megoperált partnere esetében.

Kérdés: 2015. december 24., 15:44; Megválaszolva: 2015. december 25., 18:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...