STD lelet ureaplasma

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy STD szüres mutathat-e elterő eredmenyt (pozitiv ureaplasmát) , amennyiben a szűrés egyszer megtörtént októberben, amikor negativ lett, majd még egyszer novemberben, akkor meg pozitiv. Továbbá ha a menszesz utan mindössze 2 nappal került levételre a minta? A szűrés megismétlése azert törtent meg mert az októberi szűrés leletei elkeveredtek, majd csak hetekkel később erkeztek meg, ezert csinaltattam meg még egyszer. Rákszűrés mellé mindig csinaltatok STD szűrest, annak ellenére, hogy monogám kapcsolatban élek. Továbbá augmentint és sumamedet kellett szednem tüszős mandulagyulladas miatt közvetlenül a masodik szűres előtt. Válaszat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza ureoplazma tenyésztés témában

Kedves Kérdező! A labor leletek leírt különbözősége és összevisszasága után nehéz véleményt mondanom. Egyrészt, ha volt is ureoplazmás érintettsége, az az említett gyógyszerekkel akaratlanul is jól volt kezelve. Másrészt, az STD fogalma nem egy, hanem számos olyan betegség, azaz fertőzés, ami nemi úton terjed leginkább. Tehát STD szűréshez sok kórokozó esetleges jelenlétét kéne vizsgálni. Ha nincs panasza, tekintse magát jelenleg egészségesnek és néhány hét múlva csináltasson egy ureoplazma tenyésztést.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. december 18., 18:25; Megválaszolva: 2015. december 19., 16:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lelet értékelés
Jónapot a nőgyógyászati citologiai letembeen ez áll köszönöm ha kifejti!
Petefészek-gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy 3 éve született a kislányom! 2 éve viszont rendszertelen a menstruációm, késik mindig... vagy kimarad...
Vizelesi problema
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! 2hete egyutt voltam a parommal , majd ra par napra eszrevettem hogy nem egyszeru a vizeleturites! Érzem hogy kell el is megyek...