STD lelet ureaplasma

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy STD szüres mutathat-e elterő eredmenyt (pozitiv ureaplasmát) , amennyiben a szűrés egyszer megtörtént októberben, amikor negativ lett, majd még egyszer novemberben, akkor meg pozitiv. Továbbá ha a menszesz utan mindössze 2 nappal került levételre a minta? A szűrés megismétlése azert törtent meg mert az októberi szűrés leletei elkeveredtek, majd csak hetekkel később erkeztek meg, ezert csinaltattam meg még egyszer. Rákszűrés mellé mindig csinaltatok STD szűrest, annak ellenére, hogy monogám kapcsolatban élek. Továbbá augmentint és sumamedet kellett szednem tüszős mandulagyulladas miatt közvetlenül a masodik szűres előtt. Válaszat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza ureoplazma tenyésztés témában

Kedves Kérdező! A labor leletek leírt különbözősége és összevisszasága után nehéz véleményt mondanom. Egyrészt, ha volt is ureoplazmás érintettsége, az az említett gyógyszerekkel akaratlanul is jól volt kezelve. Másrészt, az STD fogalma nem egy, hanem számos olyan betegség, azaz fertőzés, ami nemi úton terjed leginkább. Tehát STD szűréshez sok kórokozó esetleges jelenlétét kéne vizsgálni. Ha nincs panasza, tekintse magát jelenleg egészségesnek és néhány hét múlva csináltasson egy ureoplazma tenyésztést.

Kérdés: 2015. december 18., 18:25; Megválaszolva: 2015. december 19., 16:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gardnerella vaginalis kezelése
Hormonok - akne
Hámsejtrendellenességek
Mellfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Rendszeresen enyhe mellfájdalmat érzékelek. Csak a bal mellemben, amelyik nagyobb is (mindig valamivel nagyobb volt, és...
Gyerektervezés, hormonkérdés
Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565...