Váratlan menstruáció

Tisztelt Doktor Úr! November 30-án fogyott el a gyógyszerem (Lindynette) , de szerettem volna csúsztatni a ciklusomat, ezért elkezdtem két napja szedni az új levelet (máskor minden rendben ment, utoljára fél éve csúsztattam) . A gyógyszer abbahagyása után mindig 4 napra szokott megjönni a menstruációm, de most így kettő után hirtelen megjött. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel van e valami probléma, vagy előszokott fordulni? És, hogy most abbahagyhatom a gyógyszert a hónapra és hagyhatom lefolyni a ciklust? Valamint ezután ugyanúgy védett maradok, vagy szükséges más fogamzásgátló módszer is? Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Izabella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza váratlan menstruáció témában

Tisztelt Hölgyem!

Az nem baj, ha két levél fogamzásgátlót folyamatosan, szünet nélkúl szed. A baj ott van, ha egy megkezdett levél fogamzásgátlót- mielőtt elfogyott volna- abbahagy.

A fogamzásgátlás lényege, hogy egy mesterséges hormonszintet hozunk létre a vérben-ezáltal felfüggesztjük a petefészkek müködését.

Ha ez lecsökken, könnyen előfordulhat a petefészkekben peteérés következhet be és ha közben aktus is van, a petesejt megtermékenyülhet.

A tabletta ugy van kitalálva, hogy a két levél között is fennáll a védelem, de egyébként a megkezdett levél abbahagyása, csak nagyon indokolt esetben lehetséges, igy az Ön által emlitett csusztatást kérem ne ismételje meg, mert az elmondottakon kívül még rendetlen vérzést is eredményezhet.

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. december 03., 07:18; Megválaszolva: 2015. december 16., 15:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gardnerella vaginalis kezelése
Hormonok - akne
Hámsejtrendellenességek
Mellfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Rendszeresen enyhe mellfájdalmat érzékelek. Csak a bal mellemben, amelyik nagyobb is (mindig valamivel nagyobb volt, és...
Gyerektervezés, hormonkérdés
Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565...