Kontakt vérzés menstruáció előtt

Üdvözlöm! 44 éves vagyok. Egyszer szültem 14 éve. A probléma, amivel Önhöz fordulok, hogy kb. 3 éve hosszabb-rövidebb tünetmentes időszak után (akár több hónap is) néha a menstruáció előtt 2-3 nappal szeretkezés után vérzést tapasztalok a hüvelyemből. Mivel próbálok figyelni az egészségemre, természetesen minden évben elmegyek szűrésre. Legutoljára ez 10 hónapj volt idén januárban, P2-es eredménnyel. Az elmúlt 3 évben több (főleg az első felében) több fertőzésem is volt, így sűrűn jártam nőgyógyászhoz. Említettem ezt a problémát többször is, de mivel a rákszűrésem jó volt, így semmilyen tanácsot nem kaptam. Méhszájseb tekintetében is eltérő volt az álláspont, mert volt aki azt mondta, hogy nagyon szép a méhszájam, más pedig említette, hogy van egy kis méhszájsebem. Ez a tünet sokszor kimarad hónapokra is, aztán újra jelentkezik. Kérdésem, hogy a méhszájseben kívül még mi okozhatja? Lehet ez hormonális ok, tekintettel a koromra? Válaszát megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza ciklus elötti vérezgrtés témában

Kedves Kérdező! Ennyi tünetű hormonális instabilitás a vérzés előtt gyakori és nincs jelentősége. Jelentheti, hogy n em minden ciklusában ovulál már középidőben és ezért nincs kialakult sárgatest hormon fázis. Ezért azt elnyúló tüszőhormon szak hormoncsökkenésével előbb kezd itt-ott lelökődni a hormonigényes méhnyálkahártya. Nincs értelme, ha nem nagyon zavarja, sárgatestszerű hatású tablettával a ciklus közepéteől ezt befolyásolni, csak ha fokozódna időben és mennyiségben a tünet.

Kérdés: 2015. november 25., 16:06; Megválaszolva: 2015. november 26., 20:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?