mit jelent a diagnózis?

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy mit jelent a következő lelet? UH: Rendes nagy, kissé inhomogén, retroflectált uterus.Endometruim: 3, 9mm.J.ov: 25x18 mm, néhány3-4 mm átmérőjű resid.tüsző.B.ov: 23x28, 1 mm, benne 15x13 mmes D- tüsző. A kismedencében szabad hasűri folyadék és kóros echo nem ábrázolódik.Negatív gát, ép hólyagalap. Különösen érdekelne, hogy a kissé inhomogé uterus, illetve a resid.tüsző mit jelent? Utalnak-e ezek betegségre? A menzesem mostanában elhúzódik és fájdalmas, pattanásaim vannak, pedig nem szoktak lenni, a mellem feszül mensi után is. A vizsgálaton a ciklusom 27. Napján voltam Tisztelettel és köszönettel

Dr. Kiss György válasza mit jelent a diagnózis? témában

Tisztelt Hölgyem!

Az inhomogen uterus - t talán különböző árnyalatot / a szürkének különböző árnyalatait értem alatta/ adő méhként értelmezi a kollega, ezt szakmai zsargonnak tartanám, betegségre nem következtetnék belóle-,

a resid. tüsző - visszamaradó tüszőként értelmezhető, míg a D-tüsző egyértelmüen domináns tüsző-t jelez, ebben van a petesejt.

Egészében egy negatívnak mondható UH lelettel állunk szemben

Leirt panaszai miatt talán hormontükör vizsgálatot lenne érdemes végeztetnie.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. november 04., 19:42 ;Megválaszolva: 2015. december 16., 16:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...
Hatással van e a fogamzásgátlóra a...
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedek Estelle fogamzásgátlót, gondosan odafigyelve arra, ami a betegtájékoztatóban szerepel, mit érdemes kerülni, ami...