viszkető nagyajkak folyás nélkül

Tisztelt Doktor Úr! 27 hetes kismama vagyok. Terhességem legelejétől kezdve kínlódok égő, viszkető érzéssel a hüvelyemben és a szeméremtesten, folyás nélkül. Eddig a Ladyvita hüvelykúpot alkalmaztam belsőleg (grapefruitmag-kivonatos biológiai hüvelykúp, egy kúra 10 napig tart) , és levendulaolajjal kenegettem küldőleg, ez minden alkalommal segített, a tünetek elmúltak, kb. 2 hétig minden Ok volt, aztán kezdődött előlről. 2 hete uszodában voltam, azóta a viszkető, égő tünetek rendkívül felerősödtek, hüvelyi folyásom és belső irritációm viszont nincs. Nőgyógyászom előszőr canesten krémet javasolt, de az nem használt. Egy hete pimafucort kenőcsöt és klion d 100 hüvelytablettát írt fel, kenetet nem vett. A kenőcsöt 5. napja használom napi 3-4-szer, a 4. napra valamelyest javult a szúró viszkető érzés a szeméremtesten, de ma megint rosszabb, borzasztó érzés, nem bírok magammal egész nap, már csak a jegelés segít. A furcsa az, hogy csak kívül érzem, belül a hüvelyemben semmit, és folyásom sincs. Közben a helyzetet (véleményem szerint) az is súlyosbítja, hogy a nőgyógyászati vizsgálat előtt borotvával szőrtelenítettem, és most ahogy növekedésnek indultak a szőrszálak, ez egy plusz irritációt okoz. Pirosság és egyéb bőrtünet egyébként nem látszódik sehol. Emiatt és a folyás hiánya miatt vagyok tanácstalan, hogy elkezdjem-e a hüvelytablettát vagy sem. Lehet, hogy nem is hüvelyi eredetű a külső viszketés? Doktor Úr mit tanácsol, mit alkalmazzak, hogy enyhítsem ezt a szörnyű kínlódást? Egyébként korábban 2-3 alkalommal volt hüvelygombám, ami kezelésre azonnal elmúlt. Ez a 3. terhességem, az előző kettőnél semmi ilyen gondom nem volt, most pedig végigkíséri az egészet... Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza szeméremtest viszketés terhességben témában

Kedves Kérdező! Gondolom, a vércukra rendben van terhesen, mert ilyen makacs külső viszketés cukorbetegeknél gyakori. Nem lelkesedünk a Klion D használatáért terhességben. ha első félidős lenne, lebeszélném róla. Hiba volt eddig a tenyésztést kihagyni, pontosabb terápiát és tisztánlátást jelentett volna. A vérbő, fellazult terhes hüvelyhám mindig könnyebb fertőződést jelent bármely kórokozótól, de nem mindegy, hogy gomba, vagy baktérium. Egyedül a Klion D hat mindkettőre, ez a 27.héten ha nem javul, megkezdhető. Még mindig nem ártana megkezdése előtt tegyészteni egyet.

Kérdés: 2015. október 20., 23:21; Megválaszolva: 2015. október 22., 17:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés
Méh süllyedés