Megfelelő-e a fogamzásgátló?

Tisztelt Doktor úr, Két hete felírt az orvosom Belara nevű fogamzásgátlót. Panaszaim szokás szerűen a folyások, de megemlítettem a ciklusaim rendszertelenségét. Nem tájékoztatott a gyógyszerről amit felírt, nem szedtem soha fogamzásgátlót, ezért szeretnék tanácsot kérni. Honnan tudjam, hogy jó-e nekem a kombinált típusú fogamzásgátló? Mitől függ, hogy kinek milyet kéne szednie? Valamint amúgy is van problémám fejfájással, hangulatingadozással, depresszióval, hüvely folyással, ez a gyógyszer nem fogja súlyosbítani a helyzetet? Emellett túl nagy mennyiségű szőrösödéssel küzdök, és hajhullással, de ennek nem tudom mi áll a hátterében. Félek a meddőségtől és elhízni sem akarok, inkább elfogadom, hogy ciklusom kiszámíthatatlan, de nem akarom tönkretenni a szervezetem. Véleménye szerint el kéne kezdenem szedni a Belarát, vagy talán valami más típusú gyógyszert? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A hüvelyi folyás, a hajhullás lehet összefüggésben, gyulladás a szervezetben.Ennek kezelése szükséges.

A szőrösödés, a rendszertelen ciklusok rendezésére alkalmas készítmény a felírt fogamzásgátló. Az egyéb szubjektív panaszai megjelennek-e azt az alkalmazása alatt lehet kitapasztalni.

Ettől a készítménytől testsúly növekedés, meddőség nem várható.

A leírt tünetek rendezésére a fogamzásgátló megfelelő, azt, hogy melyik készítmény alkalmas azt a hormonális összetevő határozza meg.Ez alapján javasolták.

Kérdés: 2015. szeptember 28., 18:06; Megválaszolva: 2015. szeptember 28., 21:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon ...