Véletlenül több fogamzásgátlót vettem be, történhet emiatt bajom?

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta szedek fogamzásgátlót, ilyesmi még nem fordult elő velem. Két megkezdett levél gyógyszert összekevertem. Azt hittem, hogy elfelejtettem bevenni egy szemet, így kettőt vettem be egyszerre, hogy pótoljam a kimaradást, de aztán most vált világossá számomra, amikor a mai estit is bevettem, hogy feltehetően nem maradt ki gyógyszer, csak rossz levélhez nyúltam legutóbb. A lényeg, hogy feltehetően jóval többet vettem be, mint kellett volna. A gyógyszerszedés második hetében vagyok, két hét múlva lesz aktuális a ciklusom. Lehet ebből a dologból bajom? Szükséges felkeresnem személyesen egy szakembert? Köszönöm s segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Véletlenül több fogamzásgátlót vettem be, történhet emiatt bajom? témában

Tisztelt Hölgyem!

Összesen annyi történt, hogy Önnél a vérsavóban megemelkedett a hormonszint a "többlet" tabletták hatására, igy valamivel vastagabb lesz a méhnyálkahártya és ez un. "közti vérzéshez " vezethet. Tehát tabletta szedés közben lehet pecsétlő jellegü vérzése.

Megijedni nem kell, a szokott rendben szedje tovább a tablettákat.

Minden nap egy tbl. és lehetőleg ugyanabban az időpontban.

Köszönöm bizalmát!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. szeptember 17., 22:09; Megválaszolva: 2015. szeptember 17., 22:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés
Méh süllyedés