középidős vérzés

Tisztelt doktor úr, köszönöm mai válaszát. Ezzel, azaz a mai "klimax, hormonzavar? " tárgyú kérdésemre adott válaszával kapcsolatban: A középidős vérzést ismerem, szokott nekem is ilyen lenni, nem zavaró, csak pecsételés. A kérdésem nem erre vonatkozott, hanem menstruáció UTÁNI vérzésre, ami a havi menstruáció vége után kb. 5 nappal, tehát NEM középidőben jelentkezik. Ahogy írtam is, az 1. menstruációs naptól számítva kb. a 9.-11. napon. Utána megszűnik. Legalábbis a múlt hónapban így volt, ill. az ehavi utánit tegnap és ma még tapasztalom. Inkább véres váladéknak nevezném, egész sötétpiros a színe. Úgy tudom, mind a közelgő klimax, mind pedig a mióma okozhat rendellenes vérzést (ami nem feltétlenül a tüszőrepedéssel van összefüggésben) . Lehet-e ezt a menstruáció elhúzódásaként értelmezni, azaz Ön szerint még normálisnak tekinthető-e, tekintve, hogy mióma szokott elhúzódó vérzést okozni, és nálam is szokott 1-2 napos szünet után "folytatódni" a menstruáció, egész sötét vérrel és darabosan, de 5 nappal később már furcsának találom... Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza utóvérezgetés témában

Kedves Kérdező! Valamennyi felvetése okként szóba jöhet, de jó lenne tudni, hogy mikori az utolsó hüvelyi ultrahangos vizsgálata, az a ciklusa hányadik napja volt és milyen vastag méhnyálkahártyát mértek akkor.Ha megfelelő a ciklushoz, nagyobb hiba nincs, érdemes lenne egy havi korszerű fogamzásgátló tablettát végigszedni az első vérző naptól. Akkor biztosan nem jelentkezne az utóvérzés, jeléül annak, hogy apró hormonpontatlanság van a háttérben.Nincs jelentősége.

Kérdés: 2015. augusztus 03., 19:32; Megválaszolva: 2015. augusztus 05., 16:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény