Röntgen terhesség, peteérés előtt

Üdvözlöm! Gyereket szeretnénk előtte elvégeztem pár vizsgálatot. Ma voltam tüdőszűrésen menszesz utan 10. napon. 1 hét múlva lesz peteérésem kérdésem, hogy ilyenkor is ártalmas a röntgen vagy csak meglévő terhességnél vagy érdemes kihagyni egy ciklust? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Röntgen terhesség, peteérés előtt témában

Tisztelt Hölgyem!

Pozitiv családtervezés esetén a szervezetet érő sugárterhelés nem ajánlott - /egyszerüen nem tudjuk, hogy milyen hatással lehet a fejlődő petesejtre a sugárdózis/-ezen megfontolás alapján érdemes kihagynia egy ciklust. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. július 30., 13:59; Megválaszolva: 2015. július 30., 22:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény