Pecsételő vérzés

Tisztelt Doktor Úr! Márciusban 26.-án volt egy terhesség megszakításom beteg magzat miatt a 12. héten. A műtét óta ciklusom fokozatosan visszaállt a régire, 30 naposra. Eddig háromszor menstruáltam a műtét óta. Először 45, másodszor 37 majd 30 napra jött meg. A problémám az, hogy minden hónapban, a ciklus 10. napja körül 3-4 nap pecsételő vérzésem van, ami nem vér, hanem inkább barna, csokoládé színű, csekély mennyiségű folyás. Peteérésem a 16-17. nap körül van. Nőgyógyásznál voltam, érett petesejt látszódott az ultrahangon, 2 különböző orvos is azt mondta, hogy mivel gyermeket szeretnénk, nem kell semmifél kezelés a problémámra, ez nem befolyásolja a teherbeesést. Én mégis aggódom, hogy ez miatt esetleg nem fogok teherbe esni. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint se kell ezzel foglalkozni, vagy keressek fel még másik orvost is? Illetve, hogy mi okozhatja ezt a pecsételést? Tisztelettel és köszönettel várom válaszát: Magdolna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Középidős vérezgetés témában

Kedves Kérdező! A meglehetősen gyakori középidős vérezgetésnek egyszerű, hormonélettani szerepe van. Menses után érni kezd a legfejlettebb tüsző a petefészekben, növekvő tüszőhormon szintet termelve. Ennek hatására a méhet bélelő hormonérzékeny nyálkahártya gyors fejlődésnek, vastagodásnak indul.KÖZÉPIDŐ TÁJON MEGREPED A TERMÉKENYÍTHETŐ PETESEJTET ADDIG REJTŐ GRAAF TÜSZŐ, mely ekkorra már ultrahangon látható 20-21 milliméter nagyságú, szőlőszem méretű képlet. Egyúttal elfolyik a benne tárolt tüszőhormon folyadék, leesik a tüszőhormon szint, de még nincs folytatólagos sárgatesthormon, mely az összeesett tüsző tokjából alakul ki méhnyálkahártya további fejlesztésére. Ilyen időben 2-3 napig már kevés a tüszőhormon maradék és még nincs elég sárgatesthormon a hormonéhes nyálkahártyának, így az itt-ott szigetszerűen elhal és lelökődik kevéske vérzés formájában. Van, kiknél ez gyakori jelenség, van, kiknél néha. Nem kóros, sőt, jelzi a középidős ovulációt, ekkor kell babát gyártani. Sok sikert.

Kérdés: 2015. július 28., 08:59; Megválaszolva: 2015. július 28., 11:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés