Bartholoni mirigy gyúlladás

Tisztelt Dr.Úr! Talán azzal kezdeném hogy egy 52 éves nő vagyok.Négy nappal ezelőtt szembesültem ezzel a Bartholini gyulladással.Előszór nagyon megijedtem, mivel sosem hallottam erről a betegségről.Végül itt a neten kutakodva tudtam meg hogy valójában mi is ez.Ezalatt a pár nap alatt hol kisebb hol nagyobb. Amikor a legnagyobb akkor olyan dió nagyságú. Sajnos az Orvosom jelen pillanatban nem tartózkodik itthon ezért kérném a segítségét. Olvastam a kifakadásról is ami nem tudom hogyha megtörténik mennyire fájdalmas.És ha kifakad vissza térhet e újból? Antibiotikumos kezelés mondjuk Augmentin DUO szedése valóban ajánlott e? Mert ellentmondásos híreket olvastam róla. amit még ajánlottak az a ülőfürdő. Az csinálom.És még a hideg zselés párnát használom.Tanácsát válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel és köszönettel! Pándi Isvánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Barthollin mirigy gyulladás témában

Kedves Kérdező! A nagyajak laza szövetében helyet foglaló hatalmas mirigy gyulladása ebből a méretből magától teljesen nem fog meggyógyulni. Ha kifakadna is, nem ürülne ki teljesen. Mivel az állapot rendkívül kellemetlen, mielőbb mutassa meg nőgyógyásznak, aki szükség szerint megnyitja, esetleg drenálja, vagy kitakarítja lokális antibiotikummal. Szájon át inkább ne szedjen antibiotikumot.

Kérdés: 2015. július 14., 17:52; Megválaszolva: 2015. július 15., 15:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény