Menstruáció késés fogamzásgátló mellett

Kedves Dr. Úr! Második hónapja szedem a fogamzásgátlót (Symicia) most vagyok a 7 tablettamentes nap 5.napján és még nem jött meg. Az előző hónapban a szünet 3.napján megjött igaz eleinte csak barnás sűrű volt aztán utána semmi és este fele rendes vérzés. Elég stresszes vagyok már most is idegeskedem, hogy mi van ha terhes vagyok.Tesztet is vettem ma, de még nem végeztem el.Párommal megvártuk az első levél teljes beszedését és csak utána voltunk együtt kiegészítő védekezés nélkül. A kérdésem, hogy gyógyszer mellett is befolyásolhatja a stressz? Magam megnyugtatására a tesztet mikor végezzem el várjam ki, hogy a 7 nap leteljen hátha megjön ebben a két napban vagy holnap reggel megcsinálhatom? Kissé túlaggódom, de sokszor hallom, hogy gyógyszer mellett is előfordul a váratlan terhesség. A tablettákat mindig időben bevettem, nem hánytam, nem volt hasmenésem sem.Savlekötőt szedek, de mindig megvárom a minimum egy órát a két gyógyszer között. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Tablettaszedés témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, nem lehet terhes ha rendesen szedte. Felesleges a teszt jelenleg. Lehet, hogy a 7. napra sem fog vérezni, akkor indítsa el az új tabletta sorozatot. A korszerű tabletták minimális hormontartalma kevesebb mint amit az napra a petefészke termelne, így lapos hám épül fel, amely néha nem lökődik le. Ha a legközelebbi szünetben kevés vérzés sem jönne, váltson át más hormontartalmú tablettára. A tesztet, ha már megvette, bármikor megnézheti, negatív lesz.

Kérdés: 2015. június 29., 14:15; Megválaszolva: 2015. július 02., 11:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
A menstruációt lehetséges...
Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, két éve szedek Symicia fogamzásgátló tablettát. A legutóbbi menzeszemet késleltettem azáltal, hogy a 21. nap...
Méhnyakrák szűrés eredmény
Paget-kór a méhnyakban?
A bemásolt leletben az M8880 más csontok Paget kórja megjelölés lehet elírás a N8880 kód helyett, vagy elképzelhető itt is a Paget-kór? Ha igen, mi...
Konizáció után
Miért ilyen erős görcseim vannak?
Jónapot Doktornő! Olyan problémam lenne. 7hónapja szültem meg a 3-4 gyerekeimet (ikrek) kb. 2hónapra rá megjött az első menzeszem szülésóta, azóta...