Két gyógyszer rövid időn belül

Kedves Doktornő! 3 keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát. Orvosommal együtt úgy döntöttem, hogy legalább egy éves szünetet tartok és óvszerrel védekezünk. Februárban jött meg a fog.gátló után a menstruációm, azóta semmi.Orvosom szerint nem lehet tovább várni, ezért Norcolut tablettát kaptam, napi 1x1 -et, 7 napig, hogy ettől jöjjön meg a vérzés. Norcolut tabletta szedését hétfőn hagytam abba, kedde este sajnos történt egy kis baleset nagyon szerencsétlen módon, elszakadt az óvszer, ezért Escapelle tablettát kellett bevennem. Mai nap már szurkál a hasam, menstruáció előtti érzésem van. Szeretném Öntől megkérdezni, mivel a sos ambulancián nem tájékoztattak, hogy a most ugye meg kell jönnie a Norcolut utáni vérzésemnek? Erre az Escapelle nem volt befolyással? Számíthatok valamilyen rendkívülire a két gyógyszert ilyen rövid idő alatt vettem be? Tisztelettel köszönöm a segítségét, Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Norcolut után Escapelle témában

Kedves Dóra!

Már a Norcolut egy " kényszerlépés" volt és az Escapelle bevétele is.

Nagyon nehéz erre a helyzetre korrekt, elfogadható választ adni.

Most a teendő: várakozás és a hasonló "balesetek" jövőbeni elkerülése.

Hüvelyi ultrahang vizsgálattal meg kellene nézni a méh nyálkahártya vastagságát - még ennyit lehetne tenni a várakozási idő alatt.

Üdvözlettel: _ dr.Kiss

PS. - ha, közben megjött a vérzése, akkor tárgytalan a tanácsom, de jó tudni, hogy a fogamzásgátlók szedése után lehetnek ilyen ciklus zavarok, és ezek rendeződnek, nem kell megijednie!

Kérdés: 2015. június 10., 16:18; Megválaszolva: 2015. június 10., 21:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek-gyulladás
Vizelesi problema
NK ölősejt
Tisztelt Doktor Nő! IVF kezelésben veszek részt, májusban volt a stimuláció és június 12-én elvetéltem. Ez volt az első vetélésem. Elmentem Nk...
Hiányzó Lactobacillusok
Tisztelt Doktor úr! Én két hete voltam egy szűrésen, ahol kiderült hogy a hüvelyemben hiányoznak a Lactobacillusok, avagy a tisztasági fokom hármas...