alacsony LH és FSH

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A fogamzásgátló abbahagyása után nem jött meg a menstruációm, majd mikor orvoshoz fordultam elküldtek laborba és a következők lettek az eredmények: TSH 2.09 mlU/l FSH 0.3IU/l LH 0.1 < IU/l Prolactin 330mIU/l Kortizol (reggel 10kor) 574, 5 nmol/l Ösztradiol 18, 4pmol/l Nagyon rossz? Mitől lehet az LH és FSH ilyen alacdony? Volt egy 20 kilós fogyás kb fél év alatt. Ezután vettem észre a problémát. Ez okozhat esetleg? 168 cm vagyok 54-55 kiló.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza alacsony LH és FSH témában

Tisztelt Hölgyem!

A hormonális fogamzásgátlás lényege az, hogy az agyalapi mirigy/ Hypophysis/ és a petefészkek közötti visszajelentő mechanizmust- a naponta bevett hormon tablettákkal felfüggesztjük és ez a tabletta szedés abbahagyása után lassan áll helyre, mondhatnám - egyénre jellemző módon.

Ezért alacsony az FSH, LH / agyalapi mirigy hormonok szintje jelnleg, de ha 3 hónap mulva is rendszertelen a cyklusa,. kérem endokrinológus szakembert keressen fel! Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. június 09., 13:44; Megválaszolva: 2015. június 09., 16:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...