Csomó a méhnyakon

Tisztelt Doktor úr! 28 éve nő vagyok. Két éve szültem természetes úton. Olyan problémám van, hogy hónapok óta egyre fájdalmasabb a menstruációm. (előtte soha nem voltak fájdalmaim) Derék és alhasi fájdalmam is van. Most jutottam el odáig, hogy már olyan erősek a fájdalmaim, hogy nem tudtam elmenni sétálni a lányommal. Általában pontos a menstruációm, ritkán maximum 2-3 napos késés fordul elő. Most középidőben is érzek fájdalmat (már 5 napja) , ami már annyira gyanússá vált számomra, hogy csináltam egy kis önvizsgálatot és találtam egy csomót a méhnyakamon. Kb. 1, 5 cm lehet az átmérője tapintása kemény, és nagyon megijedtem. Kértem időpontot orvosnál de csak 1 hét múlva tudtak adni. Nagyon aggódom kérem segítsen, hogy mi lehet ez. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza csomó a méhnyakon témában

Tisztelt Asszonyom!

Ahogy leirja, leginkább egy megszületőben levő myomára, vagy polypra tudok gondolni, már a nagyságból itélve is/1, 5 cm /

Nem kell aggódni, ezek általában jó indulatu elváltozások és görcsökkel járhatnak.

Várja ki az 1 hetet, viszont, ha panaszai fokozódnának a hét végén, akkor keressen fel egy sürgősségi ellátó helyet.

Nőgyógyászati feltárás és vizsgálat tisztázhatja a helyzetet.

Tudom, hogy ezt igy nehéz feldolgozni és nehezen nyugszik meg, de kérem ne gondoljon valami "sulyos" dologra. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. május 22., 08:43; Megválaszolva: 2015. május 22., 22:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...