Terhesség fogamzásgátló mellett?

Tisztelt Dr. Kiss György! A barátnőm (23 éves) a Yasminelle nevezetű fogamzásgátló gyógyszert szedi körülbelül 4 éve. Két hete volt menstruációja és mikor véget ért 2-3 napra rá lefeküdtünk egymással és elmentem benne. A gyógyszert rendszeresen szedi, nagyon ritkán fordul elő mikor elfelejti bevenni a reggeli vagy esti adagját, de azt 12 órán belül pótolja. A múlthét elején kezdtek el olyan tünetek jelentkezni nála, hogy rövid időre elkezd szédülni és émelyegni és gyakori vizelési ingert érez. Ezek a tünetek még most is tartanak. Mennyi az esélye annak, hogy ez a gyógyszer szedése mellett valaki teherbe essen? Ezek a terhesség első tünetei lehetnek? A Mai napon kezdett el dolgozni és mondta, hogy ideges is az miatt, hogy a munka mellett hogy fogunk találkozni meg kicsit izgul a munka miatt is és gyomoridege is volt. Lehetséges, hogy ezeket a tüneteket az idegesség is kiválthatja? Ön mit javasol? Várjuk meg a következő menstruációját, hogy meg-e jön időben? Vagy vegyünk addig terhességi tesztet? Segítségét és válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Farkas Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Terhesség fogamzásgátló tabletta mellet? témában

Kedves Farkas Dávid!

A hormonális fogamzásgátló tabletták a petefészkek petesejt termelő képességét

állitják le. Szedésük alatt nem érik meg petesejt, nincs mi megtermékenyüljön igy 100%-s a tabletta hatásfoka-Ez az egyik oldal-

A másik, hogy a női szervezet minél kisebb megterhelése miatt igyekeznek ezt a hatást a legkisebb, de még eredményes hormonmennyiséggel elérni, tehát a tabletták a lehető legkisebb, de még hatásos hormonmennyiséget tartalmazzák, ezért mondjuk, hogy lehetőleg minden nap ugyanabban az időpontban igyekezzenek beszedni a napi adagot.

Gyógyszerek, hasmenés, hányás befolyásolhatják a vérben kialakult hormonszintet, ezekben az időkben nem árt még gumit is használni./Elővigyázatosság! /

Őszinte aggódást érzek leveléből, ezért, tanácsolom: a "béke" érdekében csináljanak egy terhességi tesztet / valószinü negativ lesz/, de legalább Minketten megnyugodhatnak. Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: a Yasminelle egyike a legjobb tablettáknak, a Barátnőnél fellépő tüneteket, csak a teszt elvégzése után értékeljék--amennyiben negativ a teszt, akkor az idegességnek tulajdonithatóak a panaszok.

Kérdés: 2015. május 09., 15:51; Megválaszolva: 2015. május 09., 17:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Terhesség megszakítás után
Elhuzodó Menses
Tisztelt Dr Úr! Nekem junius 21en volt egy méhpolip eltávolitásom. A mutet ota az első mensim 1hete jott meg. Nekem 4 nagyon max 5naposak a...