mellfájdalom okai

Az után szeretnék érdeklődni, hogy 2 éve szedem a symicia fogamzásgátló tablettát. Semmi mellékhatást nem tapasztaltam, nem híztam nem lettek nagyobbak a melleim csak a vérzés mennyisége csökkent. Eddig minden rendben volt de hétfő óta nagyon érzékenyek a mellbimbóim és nagyon feszülnek a melleim és tapintásra is meg vannak dagadva. A gyógyszerszedés második heténél vagyok és kicsit megijedtem mert ilyen még soha nem volt még a menstruációk előtt se érzek semmit. Lehetséges, hogy várandós lennék? Egy gyógyszert se hagytam ki nem voltam beteg nem szedek más gyógyszert se ami elvehetné a hatását. Olvastam a betegtájékoztatón, hogy ez lehet a mellékhatása csak nem értem, hogy 2 év után jelentkezne? Vagy valami más lenne? Az a probléma, hogy külföldön tartózkodok és a saját orvosomhoz nem tudok elmenni csak néhány hét múlva. Addig nem tudom mitévő legyek. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza mell feszülés témában

Tisztelt Kérdező!

Egy gyógyszer mellékhatásai nem csak a szedése kezdetén, hanem tartós szedést követően is megjelenhetnek.

A tünetek, melyet érez, egyik agyalapi hormon szintjének hirtelen megemelkedése okozhatja. Valószínűleg a probléma magától rendeződni fog és ráér várni az orvoshoz fordulásig pár hetet.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. május 08., 10:44; Megválaszolva: 2015. május 09., 01:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
GoldLily után
Kedves Doktor Úr/Nő! 10.09-én vették le az IUD-met. A peteérés közepette. Még aznap együtt voltam a párommal, és másnap is. Vérzésem a...
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban