Ultrahang lelet

Tisztelt Doktor úr! Segítségét szeretném kérni az alábbi ultrahang leletem értelmezésében. Az orvosomhoz csak 2 hét múlvára kaptam időpontot és addig is szeretném tudni, hogy mi mit jelent a leletemben. Uterus mérete: 7, 5 x 3, 9 cm Uterus helyzete: egyenes állásban van Endometrium vastagsága: 6 mm Az ut. mögött 5 cm-es híg foly. tart. képlet látható. Az ut. hátsó falában 1, 2 cm-es myomgóc látható. B.o-i ovariumban 2, 5 cm-es tüsző. Douglasban folyadék nem ábrázolódik. Diagnosis: Cysta ov. l.d., Myoma corp ut. Köszönöm segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Ultrahang lelet témában

Tisztelt Hölgyem!

Az uterus mérete és helyzete rendben van, vagyis a méhe nagysága és a kismedencében elfoglalt anatómiai helye normális.

A méh nyálkahártya vastagsága is rendben van.

A méh mögött leirt 5 cm-s cystát 2 hét mulva kezelőorvosának nem árt UH-val kontrollálni, valamint a méh hátsó falában ábrázolódó myoma gócot sem.

Leveléból nem derül ki, hogy hasi vagy hüvelyi ultrahang vizsgálat történt-e? Nőgyógyász vagy radiológus végezte-e?

Nőgyógyászati vizsgálat és a felállitott diagnózis a mai elfogadott álláspont szerint csak hüvelyi UH vizsgálattal együtt lehet korrekt.

A cysta lehet funcionális cysta is, melynek sorsa a későbbi vizsgálatoktól függ, végső soron laparoscopiás / mütéti / eltávolitása is szóba jöhet.

A méh falában leirt kisméretü myoma góc/ jóindulatu / és negyed évenkénti UH-s ellenőrzése javasolt.

A Douglas a hasüreg legmélyebb pontja és kóros nem észlelhető benne.

Köszönöm bizalmát! Üdvözlettel: dr.Kisss.

Kérdés: 2015. május 06., 19:43; Megválaszolva: 2015. május 07., 10:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?