Endometriózis - lila folt

Tisztelt Doktor Úr! Földvári Kinga vagyok 30 éves, 10 éve szedem a Lindynette 20 gyógyszert. Kb. 2-2, 5 éve figyeltem meg, hogy a köldököm mellett a kis mélyedésben, egy lilás színű hólyagszerű képződmény nőtt, ami a menstruáció ideje alatt fájdalmas.Eleinte sérvre gyanakodtak az orvosok, de az ultrahangos vizsgálat nem mutatott semmit, vettek a hólyag bőr alatti részéből mintát, de semmi gyanús elváltozás nem volt szövettanilag sem kimutatható. A nőgyógyászom pedig egyszerűen csak nem tud ezzel a problémával mit kezdeni. Érdeklődni szeretnék, hogy a kis hólyag ami a menstruáció ideje alatt fájdalmassá válik lehet-e endometriózisnak a jele, illetve összefüggésben lehet-e a fogamzásgátlóval? Megpróbáltam egy képet készíteni a köldökömről illetve a mellette lévő lilás hólyagról, hátha segítségére lesz. Segítségét és válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel: Földvári Kinga

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza köldök endometriózis témában

Kedves Kinga!

A leírt elváltozás - teljesen jellegzetes tüneti vannak - endometriózisnak felel meg. Totál kimetszés szükséges - a mintavételek nem vezetnek eredményre - valamint kismedencei vizsgálat, esetleges egyéb lokalizációjú endometriózis keresése miatt. Fentiekben állok szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 31., 21:07; Megválaszolva: 2015. április 19., 09:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz