terhességi aggodalom

Kedves Dr úr. Már 5 éve szeretnénk a párommal babát ami úgy látszik most sikerült. Már 24.én kellett volna meg jönnie de kimaradt hála istennek.KB tudom hova tenni a fogantatást mert párom sokat nincs itthon.Vagy márc 6, 7 vagy 9.én.Csináltam 2 tesztet ami pozitív lett bár még nem tudtam felfogni hogy végre sikerült.Nincs hányingerem csak fáradt vagyok sokszor.Olyan problémám van hogy szurkálta néha a hasam alja meg most kezdődött pici fehér folyás.Olvastam róla hogy lehet hüvely gomba.Hoztam otthonról egy canesten combit tartaléka még a nyáron abból a krémmel be kenhető a hüvely? Azt mondták orvoshoz 6 vagy 8 hetes kórban kell menni először. Sajnos nem Magyarországon lakunk hanem Dél Franciaországban és pár dolog máshogy van. Az hogy szúr néha a hasam alja okozhat vetélés vagy a fehér folyás? Nagyon vigyázok mert nem szeretnék elvetélni. Válaszát előre is köszönöm.Szép estét.Georgina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza terhességi aggodalom témában

Kedves Georgina!

Gratulálok!

A bizonytalan alhasi panaszok a terhes méh növekedésével függhetnek-elsősorban össsze.Ez az első gondolatom, viszont:

a petezsák ultrahangon csak a 3-4 -ik héten jelenik meg, un. "iniciális petezsák " képében és a magzati szivcső pulzációja csak a 6. héten lesz észlelhető.

Ebből következik, hogy kb. 2-3 hét mulva lesz értelme az első UH vizsgálatnak, mely hüvelyi ultrahang és egyértelmüen eldönthető, hogy méhen belül vagy méhen kivül van-e a petezsák!

Azért irok bővebben, mert érezze Magát jól Fr.o-ban és örüljön a leendő babának, de ne féljen!

Az első hetekben, de később is a terhesség alatt csak a legszükségesebb gyógyszerelés ajánlott.

Vegyen egy langyos ülőfürdőt / Kamilla vagy cickafark teából készitve / és ha ez megnyugtatja, akkor használjon a krémből 1-2 alkalommal.

Ha nem csinálná, akkor ugy is csak idegeskedne, és a rövid ideig, lokálisan alkalmazott krém nem olyan nagy dózis, ami ártalmas lehetne!

Meglátja, ha erősödnének a görcsök, szurások vagy a folyás, akkkor ne hallgassson senkire, forduljon francia nőgyógyászhoz.Bármilyen kérdése van, irjon nyugodtan igyekszem segiteni! Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: a vizszintes pihenés és a nyugalom sokat segithet gyógyszer nélkül is.

Kérdés: 2015. március 30., 22:42; Megválaszolva: 2015. március 30., 23:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés