menstruáció beállítás

Tisztelt Dr.Úr.2014-ben végig 26napos rendszeres menstruációm volt.Néha reggeli ébredéskor enyhe melegség, amiről sejtettem, hogy a menopauzát jelzi.Dec.-ben 32 napra jött meg és nem múlt el.2016.01.19-én abrázió.Szövettan eredmény: mikroszkópos leírás: adA: lobsejteket tartalmazó nyák, endocervix foszlányok.adB: malignitás jeleit nem láttuk, Nem secernáló, bevérzett, endometrium részletek, enyhén hyperplasias, részbencysticusmirigyekkel (hormonalisdysfunkctionak megfelel. Abrázióután 3hét vérzés 1 hét szünet, 2 hét érzés.Ezért szedtem 3x2 Rutascorbint.amitől elmúlt, 1 hétre. Márc.5-én ismét megjött, mivel nem múlt el kaptam napi 3x2 Rut.és 1 Norcolutot, de ez sem használt. 1 hét múlva kiírtak 3napig 3x2 Rut.és 3x2 Norc, majd csökkenteni és 2 hét múlva menjek vissza..Jan.tól idáig egyetlen UH-nem végzett az orvosom pedig kértem.Végig sulykolta belém a rosszat és a félelmet. Megelégeltem, elmentem másik orvoshoz, UH. eredmény. uterusz: 58x65x75 mm, cervix: 35 mm benne számos naboth tüsző, endometrium 19, 4 mm, J.o. ovarium 19x12 mm, B.o. ovarium 17x12 mm, hólyagfal vtg. 7 mm. Szabad hasűri folyadék nem látható. Jav.napi 2x1 Norc. 10 napig, majd a jelentkező vézést követően cont.Erős vérzés esetén Ergam. A Dr. azt mondta, a gyógysz.szépen felépítette a méhnyálkahártyát, ne lepődjek meg ez le fog válni. Fogamzásgátlóval fogja beállítani a ciklusomat.7 napja szedem a Norc.2x1-et.. napja nincs vérzés csak napi 1barna pötty, de enyhén görcsöl a bal oldalam és néha érzek egy kis alhasi fájdalmat is.Valóban be lehet még állítani, vagy előbb utóbb feladom és nagyműtét, mint amivel az előző orvos riogatott? Ápr.-ban megyek endokrinológushoz, mert közben kiderült, hogy a J.o-i pajzsmirigyemen van egy 12 mm-es göb. Addig nem szeretnék semmilyen műtéten átesni, mert kíváncsi vagyok az endokrin eredményre is, hátha az ott jobban be tudják állítani. (ez csak egy kétségbeesett gondolat,) Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza menstruáció beállitás témában

Tisztelt Hölgyem!

Megértem.

Az endokrinológus jó gondolat, már a pajzsmirigy miatt is, ehhez még javaslom: FSH.LH, Prolactin, Oestrogen, Progesteron és Tesztoszteron meghatározást, de gondolom ezt az endokrinológus mondani fogja.

A labor hitelessége miatt nem kellene gyógyszert szednie.Tudom, ez egy kényszerpálya, de mikor a szövettan jelezte a hormonalis dysfunkciót ezt már akkor meg kellett volna csinálni.

Ha jól olvasom az endometrium 19, 4 mm--ez nagyon vastagnak tünik.

Tehát, most a lépések: endokrinológus, ismételt hüvelyi ultrahag, a többi ezektől függgően.

Jól gondolja, hogy nem akar "nagy mütétet" és 46 éves korban, ha nincs durva hormonális eltérés és a pajzsmirigye is rendben lesz, akkor csak a legszükségesebb lépéseket szabad megtenni! Ebbe, még egy abrasió is belefér, mert akkor egyben a vastag nyálkahártyát is eltávolitják, de előbb meg kell várni a vizsgálatok eredményét! Üdvözlettel: dr.Kisss.

Kérdés: 2015. március 29., 21:37; Megválaszolva: 2015. március 29., 22:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol