Rosszkor kezdtem

Jó napot! Olyan problémám lenne, hogy nemrég felírt a nőgyógyászom egy fogamzásgátlót (milligest) , mert rendszertelen (pl: 2 hónapot kimaradt, majd 2 hétig menstruáltam) volt a menstruációm, azonban rosszkor kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. A menstruáció első napján kellett volna nekem viszont közti vérzésem volt és azt hittem menstruálok mert ugyan ilyen mennyiségű szokott lenni az első nap és az alhasam is fájt így el kezdtem szedni a gyógyszert. Azonban azt írja a betegtájékoztató, hogy mindenképpen az első nap kell kezdeni vagy legalábbis menstruáció alatt. Most abbahagyjam a gyógyszert, és várjam meg a rendes menstruációm, ha igen akkor nem gond ha nem az első nap veszem be, hogy tudjam tényleg menstruálok-e, vagy szedjem be és folytassam. Ha folytatom akkor 21 nap után meg fog jönni rendesen? Mikor vagyok védett a terhességgel szemben? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza tabletaszedés vétség témában

Kedves Kérdező! Egy már beindult hormontermelés valamely fázisába lépett be a gyógyszerrel, és ha már 2-3 szemet bevett, próbálja végigszedni, mintha első naptól indult volna.Ha szerencsénk ban, úgy nem lesz átvérzés szedés közben, csak a levél utolsó szeme után, mint rendesen. Ha átvérzés indulna, aznap hagyja abba, várjon egy hetet és indítson most már rendes menetrendben egy új levelet. A védettsége csak a második, ciklusban lesz biztonságos.

Kérdés: 2015. március 25., 23:11; Megválaszolva: 2015. március 27., 09:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?