Tüszőrepedés Clostilbegyt mellett

Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, 1, 5 próbálkozás után derült ki hogy nincs peteérésem. (hormonvizsgálatok segítségével) . Clostilbegyt tablettát szedek. Múlt hónapban volt egy szép nagy domináns tüszőm. Az orvos írt fel otrivelle tüszőrepesztő injekciót. Én otthon beadtam magamnak. De a hőmérőzés, és az ovulációs mikroszkópom alapján mégsem történt meg az ovuláció. (a menstruációm is megjött már) Ez miért lehet? Gondoltam rá hogy nem megfelelően adtam be magamnak az injekciót. Vagy nem tudom mi lehet a baj. Elképzelhető hogy repesztő szuri hatására sem repednek a tüszőim? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza tüszőrepedés témában

Tisztelt Hölgyem!

Mindent nagyon jól csinált, az injectiót is jól adta be. Az ovulatió utáni időben végzett hüvelyi ultrhang vizsgálatból talán meg lehetett volna tudni, hogy mi a helyzet. A bevérzett, ovulació utáni tüsző /corpus haemorrhagicum / jól ábrázolódik az UH-s vizsgálat alkalmával.

Azért biztatom, mert jól tette, hogy hormon meghatározást végeztetett és a Clostilbegyt, Ovitrelle kombináció is jó, de ezt, legalább 3 hónapon át kell alkalmazni.

Közben, figyelni kell a pajzsmirigyre is és nem árt insulin rezisztencia vizsgálatot végeztetni. A petefészkeknél nincs PCO syndromára gyanu?

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 25., 20:05; Megválaszolva: 2015. március 25., 20:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?